برای سالهای متمادی، پزشکان نسبت به خوردن بیش از حد شکلات سکه ای تلخ هشدار میدادند نشان میداد که محتوای چربی بالای آن در ایجاد آکنه، پوسیدگی، چاقی، فشار خون بالا ، بیماری قلبی کمک میکند.
با این حال، طبق بررسی سال 2013 که در مجله پزشکی هلند منتشر شده است، در سال های اخیر، کشف ترکیبات آنتی اکسیدانی (در برگه جدید) در شکلات این تصور را تغییر داده و تحقیقات در مورد مزایای بالقوه سلامتی آن را تحریک کرده است.
کاکائو حاوی چربی های غذایی سالم و ناسالم است (در برگه جدید باز می شود) و حاوی مواد معدنی مهم برای سلامت انسان از جمله پتاسیم، فسفر، مس، آهن، روی و منیزیم است.
کاکائو همچنین حاوی سطوح بالایی از فلاونوئیدها است، مواد شیمیایی موجود در گیاهان که به دلیل فواید سلامتی خود در انسان شناخته شده است.
بر اساس بررسی سال 2013، شکلات تلخ حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها است، به همین دلیل است که مصرف شکلات با کاهش خطر بیماری قلبی در سال های اخیر مرتبط بوده است.
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم شکلات با کاهش فشار خون، کاهش سطح استرس و افزایش هوشیاری مرتبط است. با این حال، مطالعات دیگر هیچ تاثیری بر این پارامترها با افزایش مصرف شکلات پیدا نکرده اند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف شکلات ممکن است از سلامت مغز نیز حمایت کند.
یک مطالعه در سال 2009 که در مجله تغذیه منتشر شد گزارش داد که افراد مسنی که به طور منظم شکلات می خوردند در مقایسه با کسانی که به طور منظم شکلات مصرف نمی کردند، در تست های شناختی امتیاز بهتری کسب کردند.
و یک مطالعه در سال 2012 منتشر شده در مجله Neurology (در برگه جدید باز می شود) نشان داد که مصرف روزانه شکلات با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است.
بر اساس بررسی سال 2013، مطالعاتی که نتایج مفیدی برای سلامتی مرتبط با مصرف شکلات پیدا کردهاند، بر مصرف شکلات تلخ متمرکز شدهاند که محتوای قند و چربی کمتری نسبت به شکلات شیری دارد.
علاوه بر این، مطالعات به مقادیر متوسط مصرف شکلات پرداختند: بیش از 2 اونس در روز. مانند بسیاری از غذاها، شکلات زمانی سالمتر است که در حد اعتدال مصرف شود.
قندها و چربیهایی که به شکلات اضافه میشوند، آن را پر کالری میکنند که ممکن است منجر به افزایش وزن شود. علاوه بر این، بسیاری از اثرات محافظتی شکلات ممکن است با مصرف بیش از حد از بین برود.